Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Ταξίδια φαντασίας & δημιουργικότητας με το ART BOAT

Πολλές φορές στα 5 χρόνια που είμαι μαμά έχω κουκουβαδίσει. Την πρώτη φορά που μίλησε ο γιος μου, στο πρώτο ποίημα στον παιδικό, την πρώτη φορά που η δασκάλα του μου είπε ότι είναι καλό παιδί. Κουκουβάδισα επίσης όταν σε μια εκδήλωση των Bike Riders, έπεσε και έκλαιγε, ενώ έτρεχε με το ποδήλατό του στην πίστα, αλλά σηκώθηκε με πείσμα να τερματίσει!!! Όπως και τις προάλλες που έσπασε σανίδα (σανίδα για 5 ετών ε!) στο Tae Kwon Do.
Όσοι με ξέρετε, γνωρίζεται καλά πόσο πιάνουν τα χέρια μου και πόσο μου αρέσει να ζωγραφίζω, να στολίζω, να κόβω, να κολλάω, να πλάθω κλπ κλπ… Και τι κάνει μια μαμά, που έχει καλλιτεχνική ψυχή, με το γιο για να περάσει ο ελεύθερος χρόνος στο σπίτι; Ζωγραφίζει με μαρκαδόρους, ζωγραφίζει με πινέλα…και όταν δεν ζωγραφίζει, παίζει με πλαστελίνες! Δεν είναι τυχαίο που η πρώτη λέξη του Αλέξανδρου ήταν «Κόκκινο»!

Πριν λίγο καιρό, η φίλη Νόπη Ρουστάνη έκανε το όνειρό της πραγματικότητα και δημιούργησε έναν χώρο που προσωπικά θα μπορούσα να βρίσκομαι με τις ώρες εκεί μέσα. Πρόκειται για το “Αrt Boat” που οργανώνει ταξίδια φαντασίας και δημιουργικότητας μέσα από την ενασχόληση μας με την τέχνη!
Η Νόπη μεταμορφώνει τα παλιά σας αντικείμενα… Τους δίνει ζωή, χρώμα και στυλ για να προσαρμοστούν στον χώρο σας. Αξίζει τον κόπο να ρίξετε μια ματιά στην δουλειά της.







Εκτός όμως από τις δικές της εκπληκτικές δημιουργίες έχει οργανώσει διάφορα τμήματα, για μικρούς και μεγάλους, όπου ασχολούνται με τη ζωγραφική, το decoupage και τη ραπτική. Ψάχνοντας λοιπόν λύσεις για να περνάει ο Αλέξανδρος δημιουργικά τα απογεύματά του, είπα να τον πάω μια βόλτα από εκεί να δει και να δοκιμάσει.
Η αλήθεια είναι πως δεν ήμουν σίγουρη κατά πόσο θα του αρέσει. Συνήθως τα αγόρια 5 ετών θέλουν να τρέχουν, να παίζουν και να εκτονώνουν, με κάποιο τρόπο, την ενέργειά τους. Και όμως… όχι απλώς του άρεσε, αλλά περιμένει πως και πώς να περάσουν οι μέρες για να πάει στο επόμενο μάθημα. «Μαμά πότε θα πάμε στα καλλιτεχνικά;» με ρωτάει.
Σήμερα που τον είχα στο σπίτι το πρωί  (17 Νοέμβρη βλέπετε) πέρασε αρκετή ώρα ζωγραφίζοντας στο τραπέζι της κουζίνας, ήσυχα και όμορφα, μόνος του. Όταν όμως είδα τον πίνακα που δημιούργησαν τα παιδάκια του τμήματός του, σε μια ανάρτηση του “Αrt Boat”  στο facebook, τον φώναξα να έρθει να το δει και αυτός. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι χαρά πήρε και με πόση περηφάνια μου έδειχνε τις δημιουργίες του. Και κουκουβά η μαμά Ρία!!!



Η τέχνη είναι σημαντική και βοηθά τα παιδιά σε πολλούς και διαφόρους τομείς της ζωής τους όπως:

• Δεξιότητες κίνησης
• Συγκέντρωση
• Ανάπτυξη λεκτικής και μη λεκτικής επικοινωνίας
• Επίλυση προβλημάτων
• Επιμονή
• Εφευρετικότητα
• Δημιουργικότητα
• Αυτοπεποίθηση
• Συνεργασία
• Σχολικές επιδόσεις

Διαβάστε για αυτό πιο αναλυτικά στο κείμενο του www.parentshelp.gr


Η τέχνη γεννιέται μέσα από την ανάγκη μας να εξωτερικεύσουμε τις σκέψεις, τις ιδέες και τα θέλω μας… Το να μάθουν τα παιδιά μας να εκφράζονται μέσα από αυτήν, μόνο καλό μπορεί να είναι. 



Αν ακούς μια φωνή μέσα σου να σου λέει «δεν μπορείς να ζωγραφίσεις», 
τότε οπωσδήποτε να ζωγραφίζεις, και η φωνή θα σωπάσει.

Vinsent Van Gogh, ζωγράφος






2 σχόλια:

  1. Τι καταπληκτικά πράγματα! και της φίλης σου αλλά και η ζωγραφιά του μικρού καλλιτέχνη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι οντως κανει υπεροχα πραγματα!!! Καλα δεν ειναι όλη δικη του...ολα τα παιδακια μαζι την φτιαξανε...αλλα ο μικρος μου εκανε κλασσικα τα εροπλανα και καποια αυτοκινητα! Κάτι από Planes και κάτι από Cars! Μεγάλο κόλημα!!! Δεν ειναι υπεροχο που το φτιαξανε όλα τα παιδακια μαζι; Ζωγραφισανε και κοψανε τα σπιτακια....τα κολησαν πανω στο χαρτονι βάζοντας το καθενα το λιθαρακι του...και βγηκε τελειο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

περιμένω τα σχόλιά σας! :)

Ο Βασιλιάς Κορονοϊός της Γιώτα Στανελούδη με εικονογράφηση δική μου... κυκλοφορεί ελεύθερα online!!!

Σε περίοδο καραντίνας η  Γιώτα Στανελούδη , παιδαγωγός, έγραψε αυτό το υπέροχο παραμύθι για να εξηγήσει στην κόρη της τι ζούμε το τελευ...