Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2012

Μπισκότα – ψευτομελομακάρονα



Πριν λίγες μέρες μας επισκέφθηκαν οι γονείς μου από Κέρκυρα. Ήταν απογευματάκι, ο Αλέξανδρος ακόμα κοιμόταν και βγήκαμε για ελληνικό καφέ στο μπαλκόνι με τα μπουφάν μας για να μπορεί να καπνίζει άνετα η μαμά και ο Βασίλης. Εγώ και ο μπαμπάς το έχουμε κόψει!!! Σεβόμαστε όμως τους καπνιστές!
Μόλις τα καφεδάκια μας ήρθαν στο τραπέζι η μαμά άνοιξε το ταπεράκι της. «Δοκιμάστε!» μας είπε. «Τι είναι?» ρώτησα… «Δοκιμάστε και πείτε μου!» απάντησε. Μπισκοτάκια τραγανά αλλά θύμιζαν μελομακάρονα. Για την ακρίβεια μελομακάρονα χωρίς σιρόπι. Οπότε η μαμά μου τα ονόμασε «ψετομελαμακάρονα»!
Πεντανόστιμα και πολύ light! Σίγουρη επιτυχία χωρίς το άγχος αν θα πετύχει η ζύμη ή το σιρόπιασμα.


Μπισκότα – ψευτομελομακάρονα

Υλικά:
1 μέτριο ποτήρι σπορέλαιο
1 μέτριο ποτήρι χυμό πορτοκάλι
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κουταλάκι γλυκού κανέλα
1 βανίλια
½ σακουλάκι σταφίδες
½ φλιτζάνι μέτρια ψιλοκομμένα καρύδια
1 σακουλάκι μπέικιν
1 κουταλάκι γλυκού κοφτό σόδα
Ροδόνερο
Άχνη ζάχαρη
Αλεύρι όσο σηκώνει
Λαδόκολα

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ εκτός από το αλεύρι, το ροδόνερο και την άχνη ζάχαρη.
Ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι και το ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια ζύμη λίγο σφιχτή ώσπου να ενωθεί και να πλάθετε.
Βάζουμε σε ένα μεγάλο ταψί τη λαδόκολα. Πλάθουμε σαν μελομακάρονα και τα τοποθετούμε με λίγο κενό ανάμεσά τους.
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Όταν μισοκρυώσουν ραντίζουμε με ροδόνερο και πασπαλίζουμε με την άχνη ζάχαρη.

Καλή επιτυχία!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

περιμένω τα σχόλιά σας! :)

Όταν το Νοσοκομείο Σερρών έγινε πινακοθήκη...

Πως περάσατε το Πάσχα; Φάγατε; Ήπιατε; Χορέψατε; Εμείς πρωί πρωί πήγαμε μια επίσκεψη στο νοσοκομείο μιας και η παιδίατρος, σαν άνθρ...