Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

CRETAMUM ΧΡΙΣΤΙΝΑ

 
 

Το διαδίκτυο δεν έφερε κοντά μόνο τις «Σερραίες Μανούλες». Στη άλλη άκρη της Ελλάδας, στην όμορφη Κρήτη, η Χριστίνα δημιούργησε ένα γκρουπ μαμάδων τις CretaMums. Πρόκειται για μαμάδες που δεν έμειναν στην διαδικτυακή επικοινωνία. Μαζί με τα παιδάκια τους κάνουν διάφορες συναντήσεις για παιχνίδι, ενημερώνονται με σεμινάρια που διοργανώνουν, επισκέπτονται μουσεία, οργανώνουν φιλανθρωπικά παζάρια και παράλληλα δημιουργούν ουσιαστικές φιλίες στηρίζοντας η μία την άλλη. Οι μαμάδες της Κρήτης είναι μια όμορφη και δραστήρια ομάδα…ας τις γνωρίσουμε μέσα από τα μάτια της Χριστίνας!

CRETAMUM ΧΡΙΣΤΙΝΑ 
"Μέσα από την ομάδα αυτή...απέκτησα ένα αίσθημα κοινού σκοπού,
πράγμα πιστεύω πολύ σημαντικό για να νιώθει κάποιος ολοκληρωμένος!"

 συνέντευξη στη Γλυκερία Σκιαδοπούλου

Τι τύπος Μαμάς είσαι;
Τέτοιες ερωτήσεις με κάνουν να νιώθω λίγο άβολα, αλλά αν έπρεπε να απαντήσω θα έλεγα: Είμαι ο τύπος της μαμάς που κάθε μέρα κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί – όπως όλες οι μαμάδες του κόσμου! Και πολλά βράδια, πριν με πάρει ο ύπνος, σκέφτομαι ‘σήμερα δεν τα κατάφερα’, αλλά την άλλη μέρα το πρωί ξυπνάω με ανανεωμένη διάθεση να ξαναπροσπαθήσω.

Τι σε ώθησε να δημιουργήσεις την ομάδα των CretaMums και τι στόχους είχες για αυτήν;
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα – στο Ηράκλειο ζω τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Όταν απέκτησα την κόρη μου Σοφία, μακριά από την οικογένεια και τους φίλους μου, ένιωσα πολύ απομονωμένη. Έτσι, αργά ένα βράδυ το Μάη 2012, έφτιαξα την ομάδα των CretaMums στο facebook. Ο στόχος μου ήταν να φέρω σε επαφή μαμάδες και παιδιά που ζούσαν στο Ηράκλειο και έψαχναν, όπως εγώ, παρέα στις βόλτες τους.

Περίγραψέ μας με τρεις λέξεις τις μαμάδες που συμμετέχουν στην ομάδα αυτή.
Επτά λέξεις, πειράζει; Στοργικές, φιλόξενες, δημιουργικές, ευαισθητοποιημένες, δυναμικές, αισιόδοξες, ενωμένες!
Είναι δύσκολο να είσαι διαχειρίστρια μιας ομάδας που έχει 2.000 γυναίκες - μαμάδες μέλη;
Η διαχείριση της σελίδας μας στο facebook είναι βέβαια αρκετά χρονοβόρα, αλλά δυσκολότερη είναι η διοργάνωση των δράσεών μας: εβδομαδιαίες συναντήσεις, σεμινάρια και εκδρομές κάθε μήνα, φιλανθρωπικά παζάρια 2-3 φορές το χρόνο με πράγματα που φτιάχνουμε οι ίδιες… Ο συντονισμός όλων αυτών είναι περίπλοκος!
Εδώ και λίγους μήνες στη διαχείριση της σελίδας και της ομάδας έχουν προστεθεί δυο μαμάδες, η Ευτυχία Βαρούχα και η Λίτσα Χαλκιαδάκη, η δουλειά μοιράζεται και έτσι έχουν μπορέσει να γίνουν περισσότερα πράγματα. Πολλές όμως μαμάδες ακόμα βοηθούν ανάλογα με το χρόνο και τα ταλέντα τους και της ευχαριστούμε όλες!
Πως αντιμετωπίζουν οι άλλες μαμάδες την ομάδα; Υπάρχει δισταγμός στο να συμμετέχουν;
Τον πρώτο χρόνο έρχονταν κατά καιρούς μαμάδες στις συναντήσεις μας και μας έλεγαν: «Πολύ καιρό σας παρακολουθώ, αλλά δεν τολμούσα να έρθω νωρίτερα!» Και μετά κόλλησαν! Νομίζω ότι έπρεπε απλώς να ξεπεράσουν την αρχική τους ντροπή. Τώρα πια η ομάδα έχει γίνει αρκετά γνωστή στο Ηράκλειο, η ιδέα των συναντήσεων μαμάδων είναι πιο διαδεδομένη, οπότε πιο εύκολα ένα νέο μέλος θα έρθει να μας γνωρίσει.
Η ομάδα σας μετράει ένα χρόνο πια... Θα θέλαμε να μοιραστείς μαζί μας μια στιγμή συγκίνησης και μια στιγμή εκνευρισμού!
Σχεδόν ενάμισι χρόνο! Στιγμή συγκίνησης φυσικά όταν σβήσαμε το κεράκι στο πάρτι των πρώτων γενεθλίων μας στις αρχές του Ιούνη! Στιγμή εκνευρισμού όταν στο τέλος μιας εκδήλωσής μας σε δημόσιο πάρκο, ανακαλύπταμε σκουπίδια που είχαν αφήσει κάποιοι συμμετέχοντες εδώ κι εκεί. Η έλλειψη οικολογικής συνείδησης πάντα με στεναχωρούσε! Σημαντικό επίσης είναι να γνωρίζουν όλοι ότι τα άτομα που ασχολούνται με την οργάνωση των δράσεων των CretaMums προσφέρουν το χρόνο τους εθελοντικά και κάθε μαμά που συμμετέχει θα πρέπει να φροντίζει ό,τι αφορά την ίδια και τα παιδιά της.
Πόσο έχει επηρεάσει την ζωή σου η ενασχόληση σου με την ομάδα αυτή; Έχεις δει αλλαγές στον χαρακτήρα σου;
Αλλαγές στο χαρακτήρα μου, όχι, νομίζω ότι ο χαρακτήρας ενός ανθρώπου διαμορφώνεται σε πολύ νεαρή ηλικία και πάρα πολύ δύσκολα αλλάζει! Στη ζωή μου όμως έχω δει πολύ μεγάλες αλλαγές. Μέσα από την ομάδα αυτή, γνώρισα και αγάπησα την πόλη στην οποία ζω, ήρθα σε επαφή με πολλούς ανθρώπους και έκανα φίλους, αλλά το βασικότερο απέκτησα ένα αίσθημα κοινού σκοπού – πράγμα πιστεύω πολύ σημαντικό για να νιώθει κάποιος ολοκληρωμένος!
Πως έχει αντιδράσει ο σύζυγος σε όλο αυτό;
Πέρα από κάποιες γκρινίτσες τύπου «πάλι στο facebook είσαι;;», γενικά είναι πολύ υποστηρικτικός, χαίρεται που και η Σοφία και εγώ έχουμε αποκτήσει φίλους! Και φυσικά επωφελείται και ο ίδιος γιατί συμμετέχει στις δράσεις που οργανώνουμε για όλη την οικογένεια και γνωρίζει νέους ανθρώπους!
Οι CretaMums όπως και οι Σερραίες Μανούλες γεννήθηκαν μέσα από τα social media. Με βάση την δική σου εμπειρία, ποια θεωρείς πως είναι τα υπέρ και ποια τα κατά;
Στα υπέρ θα ανέφερα το ότι μπορεί εύκολα μια ομάδα να γίνει γνωστή μέσα από τα social media, να αποκτήσει μέλη, αλλά και να διατηρεί επικοινωνία με τα μέλη της. Στα κατά θα ανέφερα ίσως το γεγονός ότι τα social media έχουν πιο ‘ανεπίσημο’ χαρακτήρα, δε νιώθουν όλα τα μέλη ότι δεσμεύονται από τους κοινούς στόχους της ομάδας και άρα μπορεί να μην υπάρχει πάντα επαρκής αριθμός ανθρώπων για να υποστηρίζουν αυτούς τους στόχους. 


Τι σχέδια έχουν για το μέλλον οι CretaMums;
Θέλουμε να συνεχίσουμε να παίζουμε μαζί με τα παιδιά μας σε εβδομαδιαία βάση. Να εξερευνούμε τις δυνατότητες που μας προσφέρει η πόλη του Ηρακλείου μέσα από εκδρομές και επισκέψεις σε διάφορους χώρους. Να δημιουργούμε νέες δυνατότητες μέσα από την οργάνωση εκδηλώσεων για παιδιά και σεμιναρίων για γονείς. Και να συμμετέχουμε ως ενεργοί πολίτες στα κοινά της πόλης μας μέσα από διάφορες εθελοντικές δράσεις.
Τι μήνυμα θα ήθελες να στείλεις σε όσες μαμάδες διστάζουν να συμμετέχουν σε τέτοιου είδους ομάδες;
Αν έχετε το χρόνο, μη διστάζετε! Η κοινωνικοποίηση των μαμάδων είναι το ίδιο σημαντική με την κοινωνικοποίηση των παιδιών! Στις συναντήσεις θα βρείτε υποστήριξη, θα επωφεληθείτε από διαφορετικές εμπειρίες, θα διασκεδάσετε μαζί με τα παιδιά σας και το σημαντικότερο θα νιώσετε ότι ανήκετε κάπου – ο άνθρωπος είναι ζώο κοινωνικό!
Μια ευχή για τις Σερραίες Μανούλες…
Δε σας εύχομαι περισσότερα μέλη – σας εύχομαι οι δράσεις σας να αγγίζουν όλο και περισσότερους ανθρώπους! Κι αν γι’ αυτό χρειάζονται περισσότερα μέλη, τότε σας τα εύχομαι κι αυτά!







CretaMums - Οι δράσεις σας τους...
·   Εβδομαδιαίες συναντήσεις μαμάδων και παιδιών για παιχνίδι όλο το χρόνο
·   CretaMums Academy: σειρά σεμιναρίων, περίπου ένα το μήνα από το Σεπτέμβρη 2013 έως τον Ιούνη 2014, που στοχεύουν να δώσουν στη μαμά και τον μπαμπά εργαλεία εφαρμόσιμα στην καθημερινή ζωή. O χρόνος των εισηγητών και οι χώροι διεξαγωγής των σεμιναρίων μας προσφέρονται δωρεάν, ώστε να μπορούμε με τη συμμετοχή μας (€3 ανά σεμινάριο) να  ενισχύσουμε το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Ηρακλείου.
·   CretaMums Εξορμήσεις: εκδρομές και επισκέψεις σε μουσεία και άλλους χώρους μια φορά το μήνα
·   Φιλανθρωπικά παζάρια για την ενίσχυση διαφόρων φορέων όπως ο παιδικός σταθμός του Συλλόγου Γυναικών Κοινωνική Μέριμνα και ο Παγκρήτιος Σύλλογος Γονέων και Φίλων Παιδιών με Καρκίνο "ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ"
Μάθε περισσότερα για τις CretaMums  
στο www.cretamums.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

περιμένω τα σχόλιά σας! :)

Ο Βασιλιάς Κορονοϊός της Γιώτα Στανελούδη με εικονογράφηση δική μου... κυκλοφορεί ελεύθερα online!!!

Σε περίοδο καραντίνας η  Γιώτα Στανελούδη , παιδαγωγός, έγραψε αυτό το υπέροχο παραμύθι για να εξηγήσει στην κόρη της τι ζούμε το τελευ...