Δευτέρα, 26 Μαΐου 2014

Rania Narjes

Ακόμα μία συνέντευξη για το serraiesmanoulesnewspaper.blogspot.gr





 Rania Narjes

"Στόχος μου είναι να είμαι πάντα σωστή απέναντι στις κόρες μου"


Συνέντευξη στη Γλυκερία Σκιαδοπούλου



 
Αναμφίβολα κάθε μητέρα θέλει το καλύτερο για το παιδί της. Ονειρεύεται και ελπίζει. Προσπαθεί και κάνει θυσίες για να το δει να προοδεύει και να ολοκληρώνεται σαν άνθρωπος. Πολλές φορές βέβαια τα όνειρά της δεν έχουν καμία σχέση με τις επιλογές που κάνει τελικά το βλαστάρι της. Ο ρόλος όμως της μάνας είναι να στηρίζει το παιδί της σε κάθε του βήμα και να το ενθαρρύνει να παλέψει για τα όνειρά του. Τι την κάνει να δακρύζει; Η ικανοποίηση που νοιώθει όταν δικαιώνονται οι προσπάθειες της.  Τι την κάνει περήφανη; Το χαμόγελο του παιδιού της όταν πετυχαίνει να κάνει πραγματικότητα αυτό για το οποίο είναι γεννημένο!  Και ξέρετε … υπάρχουν πολλές περήφανες Σερραίες Μανούλες…
Ποιος είναι ο καλύτερος μάνατζερ για έναν καλλιτέχνη; Μα φυσικά η μητέρα του. Ξέρει πάντα τι είναι καλό για αυτόν. Γνωρίζει τις αδυναμίες του. Στηρίζει τα όνειρα του. Τον ενθαρρύνει μετά από κάποια αποτυχία του. Χαίρεται με τις επιτυχίες του. Και όλα αυτά χωρίς να έχει οικονομικά κίνητρα. Η Ράνια είναι μία μαμά καλύτερη από κάθε άλλο μάνατζερ. Δεν δίστασε να αφήσει την ζωή της στην Γερμανία και να γυρίσει στην Ελλάδα με στόχο να στηρίξει την κόρη της στην προσπάθειά της να κάνει αυτό που αγαπάει. Την είδαμε να χειροκροτεί την κόρη της στο κοινό των τηλεοπτικών shows. Έχει λογαριασμό στο facebook και μας ενημερώνει για κάθε νέα συνεργασία της. Ποζάρει με περηφάνια δίπλα της και μας θυμίζει πως είναι άλλη μια ωραία σερραία μανούλα! Είναι η μαμά της Λάουρα Νάγερς, της αξιολάτρευτης ταλαντούχας και πολλά υποσχόμενης παρουσιάστριας που κέρδισε τις καρδιές όλων μας.

Τι τύπος μαμάς είσαι;
Είμαι μια μαμά αφοσιωμένη στην οικογένειά της, όπως κάθε μαμά. Στόχος μου είναι να είμαι πάντα σωστή απέναντι στις κόρες μου, την Δέσποινα και την Λάουρα, και διατηρώ πάντα την άψογη σχέση που έχω μαζί τους.

Πως ήταν η Λάουρα σαν παιδί;
Η Λάουρα ήταν πολύ ήσυχο παιδί και δεν με δυσκόλεψε ποτέ της. Ήταν όμως και ανήσυχο πνεύμα. Τα όνειρά της τότε μου φάνταζαν «άπιαστα όνειρα». Όταν την ρωτούσαν τι θα γίνει όταν μεγαλώσει η απάντηση ήταν «…χορεύτρια, ηθοποιός, τραγουδίστρια…» δηλαδή ότι έχει σχέση με την τηλεόραση. Κλεινόταν ώρες ατελείωτες στο δωμάτιο της και έκανε πρόβες μπροστά στον καθρέπτη.

Ποια ήταν η μεγαλύτερη συμβουλή σου που η κόρη σου ακολουθεί πιστά και την έχει βοηθήσει στην ζωή της;
Όπως όλα τα παιδιά έτσι και η Λάουρα ήθελε να της λέμε πάντα «ΝΑΙ». Πάντα της τόνιζα πως πρέπει να μάθει να αποδέχεται και τα «ΟΧΙ» γιατί στην ζωή δεν είναι όλα ρόδινα. Επίσης της έλεγα να σηκώνει πάντα το κεφάλι ψηλά σε ότι και αν συμβεί. Να είναι αγωνίστρια στην ζωή της. Και μου το έχει αποδείξει μιας και ότι έχει καταφέρει, το έχει καταφέρει με δουλειά και πολύ κόπο. Δεν την αποκαλώ τυχαία «Μπουμπουλίνα μου!»

Η Λάουρα μεγάλωσε στην Γερμανία. Ποια η σχέση της με την Ελλάδα σαν παιδί;
Από μικρή είχε πάθος με την Ελλάδα και ιδιαίτερα με την ποντιακή κουλτούρα. Ερχόμασταν συχνά στην Ελλάδα. Μάλιστα στην ηλικία των πέντε ετών πήγε για μερικούς μήνες και στο νηπιαγωγείο στον χωριό μας τον Λιθότοπο.  Της άρεσε να μαθαίνει ποιηματάκια και ήταν πολύ περήφανη κάθε φορά που μας τα έλεγε.

Πόσο δύσκολο ήταν για ένα παιδί να μάθει να επικοινωνεί μέσα σε ένα σπίτι που μιλούσαν δύο γλώσσες;
Δεν δυσκολεύτηκε με τις δύο γλώσσες. Τις έμαθε και τις δύο ταυτόχρονα. Πάντα με ρωτούσε «Μαμά τι θα πει αυτό στα ελληνικά;» και εγώ πάντα της μιλούσα στα ελληνικά. Συγκεκριμένα την γιαγιά από τον Λίθότοπο την αποκαλούσε «γιαγιά» και την γιαγιά από την Γερμανία «oma».

Η αδερφή της η Δέσποινα είναι δέκα χρόνια μεγαλύτερη από την Λάουρα. Πια τα θετικά και πια τα αρνητικά του να έχουν τα αδέρφια μεγάλη διαφορά ηλικίας;
Η διαφορά ηλικίας της Δέσποινας με την Λάουρα είχε μόνο θετικό αποτέλεσμα. Η Δέσποινα την πρόσεχε πάντα πάρα πολύ σαν μεγαλύτερη αδερφή. Είναι πολύ αγαπημένες και στηρίζει η μία την άλλη. Ειλικρινά χαίρομαι πολύ γιατί πιστεύω ότι έπαιξα μεγάλο ρόλο σε αυτό.

Λένε πως ειδικά στην περίοδο της εφηβείας υπάρχει ένας ανταγωνισμός ανάμεσα στην μητέρα και στην κόρη. Αντιμετωπί-σατε εσείς τέτοιου είδους καταστάσεις;
Όχι ποτέ. Προσπαθούσα πάντα να είμαι καλή μαμά και αξιόπιστη φίλη για τις κόρες μου. Και χαίρομαι πολύ για την σχέση που έχω μαζί τους.

Πότε κατάλαβες πως η Λάουρα έχει ταλέντο στο χορό;
Ο χορός ήταν κάτι που της άρεσε από πολύ μικρή ηλικία. Κάποια στιγμή την γράψαμε σε μία σχολή hip hop. Πολύ γρήγορα φάνηκε ότι έχει ταλέντο.

Όταν συνειδητοποίησες πως αγαπάει πραγματικά να χορεύει προσπάθησες να την ενθαρρύνεις να συνεχίσει; Και με ποιο τρόπο;
Πιστεύω πως αν ένας άνθρωπος αγαπάει πολύ κάτι, θα είναι και καλός σε αυτό. Η Λάουρα έχει συμμετάσχει σε αρκετούς διαγωνισμούς και έχει κερδίσει αρκετά βραβεία. Θυμάμαι το 2007 ήμασταν στην γιορτή πατάτας στην Ελλάδα και σε κάποια διαφήμιση άκουσε για το so you think you can dance. Πήρε αμέσως τηλέφωνο και δήλωσε συμμετοχή. Γυρίσαμε στην Γερμανία για το σχολειό της και σε δύο εβδομάδες μας ειδοποίησαν για την είσοδό της στο διαγωνισμό και ξαναγυρίσαμε Ελλάδα. Ήμουν δίπλα της μια και τότε ήταν ανήλικη. Πάντα της έλεγα πως είμαστε εδώ και δεν θα το βάλουμε ποτέ κάτω μιας και ήταν το όνειρό της. Και δόξα τον Θεό όλα πήγαν καλά. Ακολούθησαν δύο χρόνια στο MAD, κάποια διαφημιστικά, η εκπομπή esc στην ΝΕΤ, το ΟΛΑ στον ΑΝΤ1 και έπειτα το Dancing with the stars.

Έχεις κάνει κάποιες υποχωρήσεις  (θυσίες) για να μπορέ-σεις να  στηρίξεις τις  επιλογές της;
Ναι έχω κάνει θυσίες…δεν τις υπολογίζω όμως. Αυτό που μου κόστισε είναι που έμεινα μακριά από την Δέσποινα την κόρη μου και τον σύζυγό μου για αρκετό διάστημα. Αυτοί Γερμανία και εμείς Ελλάδα. Όπως σας είπα όμως η Λάουρα ήταν ανήλικη. Δεν μπορούσα να την αφήσω μόνη της. Τουλάχιστον όλοι μας ξέρουμε πως άξιζε τον κόπο μιας και η Λάουρα κάνει το όνειρό της πραγματικότητα.

Αναμφισβήτητα η Λάουρα είναι ένα νέο και αγαπητό στον κόσμο της showbiz κορίτσι. Τι εύχεσαι για το μέλλον της και τι την συμβουλεύεις να προσέξει;
Εύχομαι, και προσεύχομαι πάντα για αυτό, να είναι πάντα καλά όπου και αν είναι. Μας λείπει πολύ. Ξέρετε η Λάουρα ήταν αυτό που λέμε «παιδί της μαμάς» και μου κακοφαίνεται που είναι μακριά μου. Θα συνεχίσω όμως να στηρίζω κάθε επιλογή της. Αυτό που της λέω συχνά είναι να μείνει ο εαυτός της. Η Λάουρα που ξέρουμε. Η Λάουρα που μεγάλωσα εγώ.

Πως σου φαίνεται που οι μανούλες των Σερρών έχουν οργανωθεί και τι συμβουλή θα έδινες στον νέο αυτό σύλλογο;
Νοιώθω πολύ περήφανη που οι μανούλες της πατρίδας μου είναι τόσο οργανωμένες και βρίσκω τις δράσεις σας πολύ ενδιαφέρον. Συνεχίστε δυναμικά. Στηρίξτε και προωθήστε τα όνειρά των παιδιών σας.


φωτογραφίες: thomas chrisochoidis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

περιμένω τα σχόλιά σας! :)

Ταξιδεύοντας με το λεωφορείο για έναν υπέροχο λόγο…

Πάντα όταν ταξιδεύω με πιάνει ένα άγχος. Από το προηγούμενο βράδυ που φτιάχνω βαλίτσες και σκέφτομαι αν έχω πάρει όσα χρειαζόμαστε ή ...